Vragen? Bel: 035 888 95 95

Weingut GeilGrüner Silvaner 2022

Een tijd geleden maakten wij een prachtige wijnreis door het Duitse gebied: Rheinhessen. Dit gebied was ons méér dan opgevallen tijdens de laatste grote Europese wijnbeurs en we wisten zeker: 'Dit gaat hét wijngebied worden van de komende jaren!'.

Als snel hadden we een mooie afspraak bij Weingut Geil. Een niet-klein-niet-groot wijnhuis gevestigd in Bechtheim. Een familie bedrijf waar in middels drie generaties actief zijn. Alhoewel de jongste dochter (8 jaar) slechts helpt met wat schoonmaakwerkzaamheden.

€ 13,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5

Rheinhessen

Een tijd geleden maakten wij een prachtige wijnreis door het Duitse gebied: Rheinhessen. Dit gebied was ons méér dan opgevallen tijdens de laatste grote Europese wijnbeurs en we wisten zeker: ‘Dit gaat hét wijngebied worden van de komende jaren!’.

Weingut Geil

Als snel hadden we een mooie afspraak bij Weingut Geil. Een niet-klein-niet-groot wijnhuis gevestigd in Bechtheim. Een familie bedrijf waar in middels drie generaties actief zijn. Alhoewel de jongste dochter (8 jaar) slechts helpt met wat schoonmaakwerkzaamheden. Zoals bij zoveel wijnhuizen uit Rheinhessen ligt de focus niet volledig op de Riesling, wat ze in andere wijngebieden in Duitsland wel erg hebben. Druivenrassen als Chardonnay, Weisser Burgunder en Grüner Silvaner helpen dit gebied wereldwijd op de wijnkaart te zetten.

Grüner Silvaner

De Silvaner komt oorspronkelijk uit het oosten van Europa. Hoewel landen als Tsjechië en Hongarije deze druif nog steeds met veel enthousiasme verbouwen kennen we hem tegenwoordig vooral uit de Elzas en Duitsland. Bij onze oosterburen heet deze druif officieel Grüner Silvaner, te danken aan de groene tinten van de druif. Dit ras is een ware alleskunner wat terroir betreft. In het geval van het koele Rheinhessen zorgt dit voor een frisse wijn met spannende zuren. Bij de Duitsers wordt de Silvaner traditioneel met asperges gedronken, speciaal bij ons mag je hem ook opentrekken zonder het witte goud erbij.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Duitsland
Wijnhuis:Weingut Geil
Druivensoort:Grüner Silvaner
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp