Vragen? Bel: 035 888 95 95
Weingut Geil De 'Rising Star' in Duitsland
Filters tonen

Weingut Geil

Weingut Geil komt uit Duitsland en is gelegen in het grootste wijngebied van dit land, Rheinhessen. Dit gebied is de laatste jaren enorm in opkomst en dit komt met name door de hoge kwaliteit wijn die hier geproduceerd kan worden. Weingut Geil is een 'rising star' en produceert wijnen van ongekende klasse!  

Rheinhessen

Gelegen in een beschermd natuurgebied ligt het kleine plaatsje Bechtheim waar de familie Geil in 1871 neer streek om wijn te gaan verbouwen. Vader Georg vernoemde het huis en de wijngaarden direct naar zijn zoon Jahannes Geil welke het enkele jaren geleden weer over heeft gedragen aan zijn zoon, Johan Geil. Op dit moment wonen er 3 generaties van de Geil familie in het huis en werken vader en zoon goed samen in de wijngaarden en kelders.

Wijnen

Rheinhessen staat vooral bekend om de productie van zijn witte wijnen. Ook bij Weingut Geil zijn de meeste wijnen wit. Waar men nog steeds denkt dat Riesling de enige druif is die daar verbouwd wordt zien we juist bij Weingut Geil een grote diversiteit aan fantastiche wijnen. Natuurlijk hebben ze een prachtige droge Riesling maar daarnaast produceren ze een waanzinnige Weissburgunder, beter bekend als de Pinot Blanc.

Dit zijn een paar mooie foto's die wij mochten gebruiken van Weingut Geil:

Home > Weingut Geil

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp