Wanneer je echt origineel voor de dag wilt komen is een eenvoudige kaasplank niet voldoende. Dit is de tip om onvergetelijk de geschiedenis in te gaan: De blauwe kaastruffel! Een heerlijke kleine bal gemaakt van blauwe kaas en chocola
Ingrediënten
voor ± 4 personen
125 g Blauwe kaas (Roquefort of een andere niet ´te´ zachte kaas)
3 eetlepels opgeklopte slagroom (iets gezoet)
45g geraspte pure chocolade
Cacao poeder
Bereidingswijze
Voeg de blauwe kaas samen met de slagroom en pure chocolade en meng goed door elkaar. Gebruik eventueel een vork om de blauwe kaas goed klein te drukken. Als alles goed gemengd is draai balletjes met een diameter van ongeveer 2cm. Stop deze voor minimaal 30 min in de vriezer. Strooi de cacao in een kommetje en laat de balletjes een voor een door de cacao rollen tot ze aan de buitenkant helemaal bedekt zijn. Je kan hier evt ook wat gemalen noten aan toevoegen.
Nog heel even wachten
De truffels zijn klaar, maar wacht nog even 10 min tot je ze serveert. De binnenkant is nu nog bevroren.
Een frisse en hartige lentesalade boordevol smaak!
Zachte krieltjes worden gemengd met rokerige makreel, knapperige augurk en rode ui. De dille zorgt voor een kruidige kick, terwijl een romige yoghurt-citroendressing alles samenbrengt. Licht, voedzaam en perfect voor een doordeweekse avond — of als luxe lunch in de zon.
Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke manier (flamande) gemaakt
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt. Alles van de vis of schaal en schelpdieren werd gebruik! Zo is dit typische gerecht, dat zijn oorsprong vindt in Marseille, ontstaan.