Lang niet iedereen zal het met ons eens zijn: Maar Kaas & Wijn horen bij elkaar! En echt niet iedere wijn gaat lekker bij elke kaas. Maar als het 'dekseltje op het potje past' dan kan het ook echt een samensmelting van smaken worden in uw mond. Er zijn een aantal 'gouden regels'. En één daarvan is: Combineer een geitenkaas met een Sauvignon blanc!
Salades
Verse geitenkaas heeft een heerlijk milde en frisse smaak. Daardoor is verse geitenkaas in veel gerechten te gebruiken: in salades, maar ook in ovenschotels. Of natuurlijk gewoon lekker op brood of bij de borrel.
Loire
Maar de beste combinatie is met wijn! En wel met witte wijn uit de Loire. En dan nog beter: Sauvignon Blanc.
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt. Alles van de vis of schaal en schelpdieren werd gebruik! Zo is dit typische gerecht, dat zijn oorsprong vindt in Marseille, ontstaan.
Beef Wellington heeft zijn oorsprong vermoedelijk in het Verenigd Koninkrijk en is genoemd naar Arthur Wellesley, de hertog van Wellington, die beroemd werd door zijn overwinning in de Slag bij Waterloo in 1815. Het gerecht zelf werd echter waarschijnlijk niet direct door de hertog bedacht, maar kreeg zijn naam als een eerbetoon aan zijn militaire prestaties.
Peposo is een klassieke Toscaanse stoofschotel met een rijke geschiedenis. Ooit het eenvoudige gerecht van hongerige arbeiders, is het vandaag de dag een geliefde favoriet op tafel. Dit gerecht draait om eenvoud: rundvlees, knoflook, kruiden en rode wijn, samen langzaam gestoofd tot perfectie.