Uit het filmpje op de Social Media! 

REBOTTLED
  • Sinds 2006
  • Vanaf €75,- GRATIS thuis
  • Bezorging door heel NL + BE
  • Meest multimediale wijnbedrijf van Nederland
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Mosselen (gebakken)

Mosselen (gebakken)

Recepten
4 september 2015
Rutger Siersma
Leestijd: 1 min

Een verrassend lekker alternatief

Mosselen koken of stomen is klassiek, maar wist je dat je mosselen ook prima kunt bakken? Het resultaat is hartig, kruidig en nét even anders.

Bak bijvoorbeeld gekookte mosselen (zonder schelp) kort op in een hete pan met wat olijfolie of roomboter. Voeg knoflook, peterselie, een snufje chili of wat citroenrasp toe en je hebt in een paar minuten een verrukkelijke tapa of borrelhap.

Ook populair zijn gepaneerde mosselen – krokant gebakken in een jasje van paneermeel of panko. Serveer ze met een frisse citroenmayonaise of aioli voor een onweerstaanbare bite.

Of leg mosselen mét schelp direct op de barbecue: ze openen vanzelf en krijgen een heerlijk rokerig aroma.

Kortom: bakken geeft mosselen een nieuwe dimensie. Perfect als snack, bijgerecht of verrassend voorgerecht!

Ingrediënten

  • 100 à 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust).
  • 1 theelepel kerriepoeder (naar smaak)
  • 1 gesnipperd uitje (naar smaak), kan in een blender gesneden worden
  • 1 volle eetlepel bloem
  • beetje zout

Bereidingswijze

Doe het beetje bloem plus wat zout in een plastic zak en gooi daar de gekookte mosselen bij. Schud het zakje voorzichtig heen en weer tot de bloem gelijk verdeeld is over de mosselen. Je kunt ook de bloem over de mosselen strooien en zo vermengen. Smelt wat boter in een koekenpan (niet bruin laten worden) en fruit hierin de gesnipperde uitjes tot ze glazig zijn. Voeg dan de mosselen toe (de overtollige bloem verwijderen. Dit kun je b.v. doen door de mosselen op een schuimspaan te leggen en zo de overtollige bloem eraf te schudden). Strooi er wat kerriepoeder overheen. Je kunt het kerriepoeder ook weglaten als je niet van kerrie houdt. Bak de mosselen onder geregeld roeren tot ze door en door warm zijn. Dit roeren moet wel voorzichtig gebeuren anders maak je de mosselen kapot. Niet langer op het vuur laten staan dan 5 minuten anders worden ze taai. Zodra ze goed doorwarmd zijn en een bruin korstje hebben is het goed. Je kunt de gebakken mosselen eten met (stok)brood, bruinbrood of frites.

Voor jou geselecteerd om te lezen

Stel je vraag via WhatsApp