We hebben weer een nieuwe wijn in ons assortiment: de Puerta Adalia Verdejo Barrica. Deze immens populaire Verdejo-druif heeft 6 maanden op eikenvaten gerijpt. Dit geeft de wijn, naast het exotische karakter van de druif, ook een volheid die doet denken aan een rijke Chardonnay.
De wijnen van Puerta Adalia worden gemaakt onder de bezielende begeleiding van wijnhuis Bornos in de Rueda. Dit Spaanse wijngebied, gelegen op een soort hoogvlakte in het noorden van het Iberisch Schiereiland, profiteert van de koelere temperaturen op hoogte. Hierdoor rijpen de druiven langzamer, wat de verfijning van de wijn ten goede komt.
Toen wij deze wijn voor het eerst proefden, waren we direct verkocht. Zo smakelijk, mondvullend en toch ook fris! Deze wijn gaat de maand augustus nog leuker maken!
In onze nieuwste documentaire over Rías Baixas vertellen we het verhaal van een bijzondere wijnregio in het noordwesten van Spanje. We nemen je mee langs de Atlantische kust, laten je kennismaken met de Albariño-druif en duiken in de karakteristieke stijl van de wijnen uit deze streek. Maar… soms gaat er ook iets mis.
In onze YouTube-serie 'De meest opvallende wijngebieden van Europa' verkennen we wijnregio’s die je niet direct bovenaan de lijst zou verwachten, maar dat misschien wél zouden moeten staan. Na onze eerste reis naar de Moezel trokken we dit keer naar het uiterste noordwesten van Spanje: Galicië.
Wat een ontzettend lekkere witte wijn hebben we weer gevonden als Wijn van de Maand: de Kaiken Semillon/Sauvignon uit Argentinië. Een smaakvolle, frisse wijn met karakter.