Soufflé heeft een hoge wow-factor. Toch is het makkelijker te maken dan je zou denken en zijn er maar een paar ingrediënten voor nodig. Het geheim: een luchtig beslag waar je eiwitschuim doorheen spatelt. Volg ons simpele stappenplan en je soufflé kan niet meer mislukken!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng de melk, de suiker en de opengesneden vanille aan de kook.
Haal de pan van het vuur en laat het stokje 5 minuten trekken.
Klop de eidooiers en de suiker tot een luchtige massa.
Spatel de gezeefde bloem erbij tot een glad geheel.
Vermeng het melk en de eierdooiers met elkaar en kook tot er een dikke pap ontstaat. Laat deze afkoelen tot 30 graden.
Klop de eiwitten stijf en voeg hier langzaam de suiker aan toe.
Vet een soufflévorm in met boter en bestrooi deze met suiker.
Voeg in twee delen de eiwitten bij de pap en spuit deze in de vorm
Maak de randjes schoon en zet de vorm 4 minuten in een oven van 220 graden.
Draai daarna de temperatuur terug naar 180 graden en laat de soufflé nog 6 minuten garen.
Haal de soufflé uit de oven, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
Tip: Schep een bolletje ijs in de souffle en smullen maar.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.