Een klassieke cheesecake met een twist. Super easy cheesecake die binnen no time op tafel, daar heb je vast wel zin in deze dagen. Topper voor bij de koffie en natuurlijk als dessert. Goede combinatie met rabarber en een bolletje ijs.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm (van zo'n 24 cm) met bakpapier. Vermaal de digestive biscuitjes in een keukenmachine. Smelt de roomboter en meng dit met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aanl. Zet de bodem zo'n 10 minuten in de oven en laat hem daarna goed afkoelen. zodat de bodem goed hard wordt.
Stop de aardbeien in de blender, tot een gladde masssa. Klop roomkaas los met de witte basterdsuiker. Voeg de geblende aardbeien door het beslag en voeg daarna al roerende de eieren één voor één toe. Daarna de binnenkant van het vanillestokje. Voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Rasp de schil van de limoen. Pers hem daarna uit en voeg de helft van het sap en alle rasp toe aan het mengsel.
Verdeel het roomkaasmengsel over de bodem. Bak de cheesecake in zo'n 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de cheesecake helemaal afkoelen, zodat hij verder kan opstijven. Garneer eventueel een beetje poedersuiker
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.