Vragen? Bel: 035 888 95 95

Aardbeien cheesecake

Wijn & spijs

Het frisse toetje 

Een klassieke cheesecake met een twist. Super easy cheesecake die binnen no time op tafel, daar heb je vast wel zin in deze dagen. Topper voor bij de koffie en natuurlijk als dessert. Goede combinatie met rabarber en een bolletje ijs. 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm (van zo'n 24 cm) met bakpapier. Vermaal de digestive biscuitjes in een keukenmachine. Smelt de roomboter en meng dit met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aanl. Zet de bodem zo'n 10 minuten in de oven en laat hem daarna goed afkoelen. zodat de bodem goed hard wordt.

Stop de aardbeien in de blender, tot een gladde masssa. Klop roomkaas los met de witte basterdsuiker. Voeg de geblende aardbeien  door het beslag en voeg daarna al roerende de eieren één voor één toe. Daarna de binnenkant van het vanillestokje. Voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Rasp de schil van de limoen. Pers hem daarna uit en voeg de helft van het sap en alle rasp toe aan het mengsel. 

Verdeel het roomkaasmengsel over de bodem. Bak de cheesecake in zo'n 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de cheesecake helemaal afkoelen, zodat hij verder kan opstijven. Garneer eventueel een beetje poedersuiker

Ingrediënten

  • 250 g digestive biscuitjes 
  • 100 g ongezouten roomboter 
  • 600 g roomkaas 
  • 200 g witte basterdsuiker 
  • 3 eieren 
  • 1 vanillestokje 
  • 1 limoen
  • 250 g aardbeien 

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Aardbeien cheesecake

© 2021 Siersma Wijnadvies