Wanneer je echt origineel voor de dag wilt komen is een eenvoudige kaasplank niet voldoende. Dit is de tip om onvergetelijk de geschiedenis in te gaan: De blauwe kaastruffel! Een heerlijke kleine bal gemaakt van blauwe kaas en chocola
Ingrediënten
voor ± 4 personen
125 g Blauwe kaas (Roquefort of een andere niet ´te´ zachte kaas)
3 eetlepels opgeklopte slagroom (iets gezoet)
45g geraspte pure chocolade
Cacao poeder
Bereidingswijze
Voeg de blauwe kaas samen met de slagroom en pure chocolade en meng goed door elkaar. Gebruik eventueel een vork om de blauwe kaas goed klein te drukken. Als alles goed gemengd is draai balletjes met een diameter van ongeveer 2cm. Stop deze voor minimaal 30 min in de vriezer. Strooi de cacao in een kommetje en laat de balletjes een voor een door de cacao rollen tot ze aan de buitenkant helemaal bedekt zijn. Je kan hier evt ook wat gemalen noten aan toevoegen.
Nog heel even wachten
De truffels zijn klaar, maar wacht nog even 10 min tot je ze serveert. De binnenkant is nu nog bevroren.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.