Vragen? Bel: 035 888 95 95

Paella met konijn

Wijn & spijs

Ingrediënten

  • 125 g kleine witte boontjes
  • 200 g grote witte bonen, voorgeweld en gaar (= 100 g rauwe bonen)
  • 750 g varkens krabben, in kleine stukken met bot
  • 500 g tam konijn, in kleine stukken met been
  • 200 g chorizo, in blokjes
  • 150 ml olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes verse oregano, gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 rode pepertjes, fijngesneden
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 250 g snijbonen (in stukjes van 4 cm)
  • 200 g tomaat, ontveld en in stukjes (mag ook uit blik)
  • zoet paprikapoeder (pimentón dulce)
  • 2 liter kippen/gevogelte bouillon
  • 250 g vongole (venusschelpen) of 500 gram verse mosselen
  • 400 g paellarijst
  • enkele draadjes verse saffraan

Bereidingswijze

Als je gedroogde witte bonen (zowel de grote als de kleine) gebruikt, laat ze dan een 24 uur in water wellen. Kook de bonen gaar in 30 tot 40 minuten. Het alternatief is witte bonen uit blik. Ga dan op zoek naar grano tiermo tavella (kleine witte) en garrofón (grote witte) bonen.

Spoel de stukken varken en konijn schoon onder de kraan, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een paellapan. Bak de stukken varken en konijn rondom bruin in 15-20 minuten. Voeg de rozemarijn en laurierblaadjes toe.

Voeg vervolgens de snijbonen, ui en de Spaanse peper toe en laat ze even meebakken. Doe daarna de tomaat en het paprikapoeder erbij. Zet het vuur nu laag, anders verbrandt de paprikapoeder. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 25 tot 30 minuten op laag vuur rustig koken. Breng op smaak met peper en zout.

Haal ongeveer een kwart liter van de bouillon uit de pan en houd dit apart. Voeg vervolgens de gegaarde witte bonen toe (zonder vocht), de Vongole, de chorizo, oregano en de rijst. Het niveau van de bouillon moet net onder de handvatten van de pan blijven. Roer alles goed door elkaar. Verdeel de rijst over de pan zodat hij gelijkmatig gaart. Nu niet meer roeren.

Deze wijnen gaan goed bij Paella en konijn:

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Paella met konijn

© 2020 Siersma Wijnadvies