Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pulpo a la Gallega

Wijn & spijs

Gallische octopus 

De tapaskeuken kent veel verschillende gerechten als albóndigas, tortilla de patatas en pata negra, maar de Gallische octopus is er een die het maken ook meer dan waard is! 

Koninklijk besluit

Tapas is misschien wel het grootste onderdeel van de Spaanse keuken. Waar dit vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Er zijn verschillende theorieën die de oorsprong verklaren, maar in één van deze theorieën geloven we net iets meer. De Spaanse koning Alfonso X El Sabio bepaalde dat bij de wijn altijd iets gegeten moest worden om te voorkomen dat de wijn te snel naar het hoofd zou stijgen. En zeg nou eerlijk: 'tapas en wijn gaan altijd perfect samen!'  

Bereiding

 1. Schil de aardappels en kook deze gaar in zo’n 20 tot 25 minuten, dit kan je controleren door er met een vork in te prikken.  

 1. Snijd de voorgegaarde octopusarmen in plakken van één centimeter (liever dunner dan dikker!). 

 1. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet er een scheut olijfolie in. Bak de octopusarmen 3 à 4 minuten en bestrooi ze ondertussen met een beetje gerookte paprikapoeder. 

 1. Spoel de aardappels af met een beetje koud water en snijd deze in mooie dunne plakjes. Meng deze met de smaakvolle olijfolie, een klein beetje peterselie en zeezout en verdeel in een mooi kransje over de borden. 

 1. Leg de octopus boven op de krans aardappelen en maak af met peterselie, zeezout en olijfolie naar smaak.  

BUEN PROVECHO! 

Ingrediënten

voor ± 4 personen

 • 500 gram octopusarmen (voorgegaard) 
 • 4 grote vastkokende aardappelen 
 • 2 el smaakvolle olijfolie 
 • 2 tl gerookte paprikapoeder 
 • Een bos peterselie 
 • Flinke snuf zeezout 
 • Olijfolie om mee te koken 

Welke wijn drink je bij dit gerecht?

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Pulpo a la Gallega

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp