Vragen? Bel: 035 888 95 95

Champagne een Jaar Lang

Wijnadvies blog op 27 december 2013
Champagne een Jaar Lang

Oud & Nieuw

Het is de Week van Champagne! Traditioneel wordt Champagne eerst genoten als aperitief tijdens het kerstdiner, maar vooral ook in de dagen rond Oud & Nieuw. In Nederland lijkt het wel alsof we een obsessie hebben om een prachtige fles met bubbels uit de Noord-Franse streek te ontkurken in de laatste uren van het jaar. Toch delen wij de mening dat deze bijzondere wijn wellicht het beste niet alleen op dit late moment van het jaar genoten kan worden.

Vroege uurtjes 

Natuurlijk, we staan niet in de weg als u ervoor kiest om een echte Champagne te laten knallen in de vroege uurtjes van 1 januari. Maar we willen u graag het bescheiden advies geven om te overwegen een mousserende wijn uit een ander wijngebied van de wereld te laten 'ploppen'. We vinden het wellicht een kleine 'understatement', maar soms kan een verrassende keuze voor een alternatieve bubbel een geweldige ervaring zijn.

Bekijk onze documentaire over Champagne

Ontkurken

Zelf hebben we de gewoonte om meerdere keren per jaar een prachtige fles Champagne te ontkurken. Misschien bij een ontspannen zomerse lunch of als 'welkomstwijn' bij het kerstdiner. Echter, tijdens de overgang naar het nieuwe jaar kiezen we vaker voor een verandering en gaan we liever voor een sprankelende Cava of een mooie mousserende wijn uit welke hoek van de wereld dan ook.

Welke maten flessen Champagne bestaan er allemaal?

Genieten! 

De keuze voor een mousserende wijn is tenslotte een persoonlijke en smaakvolle beslissing. Dus, terwijl de traditionele Champagne nog steeds een geweldige optie is, moedigen we u aan om deze Week van Champagne te gebruiken als een kans om de wereld van mousserende wijnen te verkennen en te genieten van nieuwe ontdekkingen. Welke mousserende wijn u ook kiest, laat het knallen en laat het genieten beginnen!

Dit zijn de Champagnes die we zelf importeren: 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Champagne een Jaar Lang

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp