Vragen? Bel: 035 888 95 95

Suole e Salute

Wijnadvies blog op 28 juni 2023
Suole e Salute

Biologische wijnen

Suole e Salute is een bekende organisatie voor biologische wijnen in Italië. De naam betekent letterlijk "Bodem en Gezondheid" in het Italiaans, wat de focus van de organisatie weerspiegelt. Suole e Salute werd opgericht met als doel het bevorderen van duurzame wijnbouwpraktijken en het ondersteunen van wijnproducenten die zich inzetten voor biologische landbouw.

Zijn vegan wijnen ook biologisch? 

Samenwerking

De organisatie werkt samen met wijnmakers door hen te voorzien van kennis, richtlijnen en certificeringen op het gebied van biologische wijnbouw. Ze promoten het gebruik van natuurlijke methoden en het verminderen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen in de wijngaarden. Hierdoor kunnen wijnproducenten biologische wijnen van hoge kwaliteit produceren, terwijl ze ook aandacht besteden aan de gezondheid van de bodem en het milieu.

Bekijk hier de website van Suole e Salute

Sterke reputatie 

Suole e Salute heeft een sterke reputatie opgebouwd in de Italiaanse wijnindustrie en wordt erkend als een betrouwbare bron voor biologische certificering. Door lid te zijn van deze organisatie kunnen wijnhuizen laten zien dat ze zich inzetten voor duurzame praktijken en respect voor het milieu.

Suole e Salute

Biologische samenwerking

Suole e Salute staat bekend als een vooraanstaande organisatie in Italië op het gebied van biologische wijnen. De naam, die "Bodem en Gezondheid" betekent in het Italiaans, weerspiegelt perfect de focus van de organisatie. Het hoofddoel van Suole e Salute is het stimuleren van duurzame wijnbouwpraktijken en het bieden van ondersteuning aan wijnproducenten die zich toewijden aan biologische landbouw.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp