Vragen? Bel: 035 888 95 95

NIEUW: Domaine de Colombier uit Chablis

Wijnadvies nieuws op 16 september 2021
NIEUW: Domaine de Colombier uit Chablis

Het prachtige wijngebied ´Chablis´

Wij hebben weer mooie wijnen mogen toevoegen aan ons assortiment! Een fantastisch wijnhuis uit de Chablis. Domaine de Colombier. We hebben gekozen voor de Chablis en de Premier Cru Fourchaume. Waar de Chablis al je smaakpupillen laat prikkelen, gaat de Premier Cru nog een stapje verder! 

Domaine du Colombier, Chablis 2019 

Deze wijn komt van vier verschillende wijngaardpercelen in Chichée. Dit gebied staat bekend om zijn minerale stijl wijnen. Deze Chablis heeft geen hout gehad en is dus gefermenteerd en gerijpt in roestvrij staal. Hierdoor wordt de knapperige frisheid en het citrusfruit in de wijn behouden. Aroma's van appel en perzik ondersteund met minerale tonen. Goed in balans met een lange en subtiele afdronk. Deze klassieke Chablis past perfect bij zeevruchten en verse kazen.

Domaine du Colombier, Chablis Premier Cru Fourchaume 2019 

Fourchaume is een van de bekendste Premier Cru-regio's in Chablis. Het ligt net ten noorden van de stad Chablis aan de oever van de rivier de Serein. Hier komen hoge Kwaliteit wijnen vandaan vanwege de kalksteenbodems. Waaronder ook deze Chablis Premier cru. De Fourchaume van Domaine de Colbier is een onderscheidende wijn met ronde citroenachtige smaken, witte perzik en grapefruitaroma's. Een klassieke Chablis die zijn frisse mineraliteit behoudt. Aroma's van appel en perzik ondersteund met minerale tonen. Goed in balans!!

Geschiedenis van het wijnhuis 

Domaine du Colombier is een familie-wijnhuis sinds 1887, doorgegeven aan meerdere generaties. Guy Mothe was de eerste die zich ging specialiseren in Chablis (1957). Sindsdien gebeurd de wijnbereiding met grote zorg. Het grootste respect voor de traditionele Bourgondische methoden, met de tegenwoordige voordelen van moderne technieken. De wijnstokken variëren per wijngaard in leeftijd van 5-50 jaar. Domaine de Colombier begon in het midden van de jaren 80 op fles te verkopen. Vandaag produceert het 430.000 flessen per jaar. Waarvan wij het geluk mogen hebben ze te kunnen verkopen in onze winkels! 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > NIEUW: Domaine de Colombier uit Chablis

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp