Vragen? Bel: 035 888 95 95
De wijnen uit Chablis
Filters tonen

Chablis

Het wijngebied Chablis vinden we in Noord-Frankrijk. Officieel hoort de streek tot de Bourgogne. Alle wijnen die er gemaakt worden zijn wit en altijd 100% van de Chardonnay gemaakt. De bodum is zeer rijk aan kalk, dit geeft ook de kenmerkende minerale smaak aan de wijnen. Hemelsbreed is de Champagne niet heel ver weg. Ergens is Chablis dan ook wel eens te vergelijken met Champagne zonder bubbels

Het Wijnhuis 

Domaine du Colombier is een familiebezit sinds 1887, doorgegeven over meerdere generaties. In 1957 begon Guy Mothe zich te specialiseren in Chablis. Vandaag bewerken zijn drie zonen Jean-Louis, Thierry en Vincent de 55 hectare wijnstokken. Deze wijnstokken worden uitsluitend aangeplant voor Chardonnay, de meeste wijngaarden zijn gewijd aan de productie van AC Chablis, hoewel er aanzienlijke bedrijven zijn in Premier Cru Fourchaume en Grand Cru Bourgros. Dit is een eersteklas bron van pure, ongekookte, met mineralen beladen AC Chablis. 
 
De wijnbereiding gebeurt met grote zorg, met het grootste respect voor de traditionele Bourgondische methoden, gekoppeld aan de voordelen van moderne technieken. De wijngaarden van het landgoed variëren in leeftijd van 5-50 jaar. Ze werken heel natuurlijk en gebruiken Organische mest, streng binden, ontkiemen en zo nodig groen oogsten. Het Domaine begon in het midden van de jaren 80 op fles te verkopen. Vandaag produceert het 430.000 flessen, waarvan 80% geëxporteerd wordt. 

Home > Domaine du Colombier

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp