Vragen? Bel: 035 888 95 95

NIEUW: Jordan Wines

Wijnadvies nieuws op 3 mei 2022
NIEUW: Jordan Wines

Werkbezoek

Vlak voor de Coronacrisis waren wij nog in Zuid-Afrika op een werkbezoek. Natuurlijk gingen wij ook bij ons eigen wijnhuis Skaap langs, maar we kwamen ook langs het prachtige wijnbedrijf van Kathy en Gary Jordan.

Kathy en Gary Jordan

Beiden hebben twee jaar in het buitenland gewerkt voor ze het aangekochte domein van de ouders van Gary overnamen. Dit domein was in 1982 al aangekocht door de ouders van Gary Jordan. Gary is geoloog en dat heeft geholpen bij het aanplanten van de druivenrassen op het perfecte terroir. Hun wijngaarden zijn nu perfect volwassen om voldoende complexiteit te geven aan de wijnen, terwijl veel andere nu pas bezig zijn met het planten van de juiste stokken op de juiste ondergrond. Het is echt een familiebedrijf waar al jaren wijnen van top kwaliteit worden gemaakt. 

Bekijk hier alle wijnen in ons assortiment van Jordan Wines

Beste Chardonnay van de Wereld

Het wijnhuis kent veel internationale waarderingen. Zo werd het vlaggenschip van het huis Jordan, de Nine Yards Chardonnay, al twee keer uitgeroepen door het wijnblad Decanter tot 'Beste Chardonnay van de Wereld'. In het jaar 2014 werd de Barrel Fermented Chardonnay bekroond tot 'Beste Chardonnay van de Wereld' door Decanter, dat terwijl dit de 'normale' chardonnay is van het prachtige wijnhuis. Als kers op de taart werd Jordan in 2014 benoemd tot Zuid-Afrikaans 'Producent van het Jaar' door IWSC, wat wel aan toont wat voor top wijnen dit huis bezit.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp