Vragen? Bel: 035 888 95 95
Jordan Wines Topwijnen uit Stellenbosch
Echt héél goed!
De wijnen van Jordan Wines uit Stellenbosch zijn gewoon echt héél goed. In 2020 brachten we een bezoek aan dit schitterende wijnbedrijf. Gelukkig mochten wij ook 's avonds dineren in het heerlijke restaurant wat bij de winery zit.
Filters tonen

Jordan Wines

Jordan Wines wordt sninds 1992 gerund door Gary en Kathy Jordan. Ze maken niet alleen uitstekende wijnen in Stellenbosch, maar ook het restaurant en het gastenverblijf wat zij hebben op de wijngaard is het bezoeken van de plek meer dan waard!

Kathy en Gary Jordan

Kathy en Gary Jordan hebben beide 2 jaar in het buitenland gewerkt voor ze het aangekochte domein van de ouders van Gary overnamen. Dit domein was in 1982 al aangeocht door de ouders van Gary Jordan. Gary is geoloog en dat heeft geholpen bij het aanplanten van de druivenrassen op het perfecte terroir. Hun wijngaarden zijn nu perfect volwassen om voldoende complexiteit te geven aan de wijnen, terwijl veel andere nu pas bezig zijn met het planten van de juiste stokken op de juiste ondergrond. Het is echt een familiebedrijf waar al jaren wijnen van top kwaliteit worden gemaakt. 

Nine Yards Chardonnay

Het wijnhuis kent veel internationale waarderingen. Zo werd het vlaggenschip van het huis Jordan, de Nine Yards Chardonnay, al twee keer uitgeroepen door het wijnblad Decanter tot 'Beste Chardonnay van de Wereld'. In het jaar 2014 werd de Barrel Fermented Chardonnay bekroond tot 'Beste Chardonnay van de Wereld' door Decanter, dat terwijl dit de 'normale' chardonnay is van het prachtige wijnhuis. Als kers op de taart werd Jordan in 2014 benoemd tot Zuid-Afrikaans 'Producent van het Jaar' door IWSC, wat wel aan toont wat voor top wijnen dit huis bezit.

Home > Jordan Wines

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp