Vragen? Bel: 035 888 95 95

Top 5 van de Winterproeverij

Wijnadvies nieuws op 23 november 2022
Top 5 van de Winterproeverij

Welke wijnen waren de absolute toppers?

Wat was het weer een succes! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, hoe leuk wij het vinden dat het animo voor onze proeverijen zo groot is! Na de top-wijnen van deze avond onder de loep genomen te hebben. Zijn wij tot een top vijf van jullie absolute favorieten van deze avond gekomen.

Nummer 1 | Crudo Catarratto / Zibibbo 2021

Deze witte wijn van Crudo komt van Sicilie. Hij is gemaakt van Catarratto en Zibibbo. Twee druivenrassen die wellicht wat uitleg nodig hebben:  De Catarratto is de op één na meest aangeplante druif op het eiland. Wij omschrijven hem wel eens als de beste zoet/zuur-kunstenaar. De Zibibbo is eigenlijk gewoon de Muscat-druif. Een enorme geurige en kenmerkende druif die veel groeit rondom de Middellandse Zee. Een top wijn in combinatie met vis en Thaise gerechten!

Nummer 2 | 3 Passo Rosso 2020

De 3 Passo is een volle rijke en stevige rode wijn uit Zuid-Italië. De naam is gegeven i.v.m. de drie verschillende methodes die zijn toegepast bij het bereiden van de 3 Passo. 

Nummer 3 | 3 Passo Bianco 2021

De 3 Passo Bianco is een fraaie combinatie van Chardonnay en Fiano.
Je ruikt tonen van geroosterde noten, rijp steenfruit, honing en weidebloemen.

Nummer 4 | Reveur Grande Réserve GSM 2019

Vol, rijk, zwoel en sappig! Dat zijn de vier opvallendste kenmerken van de Reveur GSM. Wacht, we vergeten er nog één: lekker! Want dat is deze Zuid-Franse rode wijn bovenal.

Nummer 5 | Corvezzo Cuvée Spumante

Na het succes van de Cuvée Rosé, is er nu ook de Corvezzo - Cuvée Spumante! Een hele lekkere bubbel! Deze briljante Prosecco heeft een elegante perlage, kleine bubbeltjes die een aangenaam mondgevoel geven.

 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Top 5 van de Winterproeverij

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp