Vragen? Bel: 035 888 95 95

Bruschetta

Wijn & spijs

Een voorgerecht in drie smaken

Een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in het midden van Italië. Het is perfect als voorgerecht of borrelhapje. Van origine is het een gesneden en gegrild broodje met knoflook en Italiaanse kruiden, met variabele toppings. Wij hebben hier drie heerlijke varianten. 

Bruschetta´s

Bereiding 

Snijd het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met een beetje olijfolie. Grill het brood aan beide kanten in een grillpan (of oven) knapperig. Wrijf met een teentje knoflook over de bovenkant van de knapperige broodjes.  

Bruschetta Tomaat

Snijd de cherrytomaatjes door vieren. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een ½ eetlepel olijfolie en balsamicoazijn toe. Hak de basilicum fijn en schep door de tomaten. Breng het tomatenmengsel op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes brood en garneer met een basilicumblaadje 

Bruschetta Courgette 

Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de courgette in de lengte in plakjes. Bestrijk met olie en bestrooi met peper en zout. Grill de courgette in de grillpan. Besmeer de bruschetta´s met een laagje pesto. Beleg met de plakjes courgette. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de bruschetta’s. Besprenkel eventueel met wat extra pesto en garneer met verse basilicum. 

Bruschetta met boontjes en radijs

Doe de uitgelekte blikjes boontjes in een grote kom. Hak de peterselie fijn en voeg deze eraan toe. Doe er een klein scheutje olijfolie bij en prak met een vork het geheel tot een mooi smeerbaar prutje. Snijd de radijzen in fijne dunne plakjes en rasp de Parmezaanse kaas. Smeer de bruschetta’s in met het boontjes mengsel en top ze af met wat losse boontjes en de radijzen. Garneer ten slotte met de Parmezaanse kaas en een druppeltje olijfolie.

Ingrediënten

voor ± 4 personen

  • 1 bol mozzarella 
  • 1 courgette 
  • Pesto 
  • Basilicumblaadjes 
  • Peper en zout 
  • Zak radijsjes 
  • Blikje edamame of sojaboontjes 
  • Parmezaanse kaas 
  • Olijfolie 
  • Cherrytomaatjes 
  • Balsamicoazijn 
© 2021 Siersma Wijnadvies