Vragen? Bel: 035 888 95 95

Coquille

Wijn & spijs

De luxe Salade 

Wil je jouw salade een echte luxe draai geven? Dan zijn Coquilles jouw antwoord! Even aanbakken en je bent al bijna klaar. Op zich zou je deze techniek ook aan jouw favoriete salade kunnen toevoegen. Dit is in ieder geval onze grote favoriet.  

 

Coquille salade met macadamia

Snijd de sjalot in halveringen. Dep de coquilles droog met keukenpapier. Je kunt evtentueel voor diepvries coquilles kiezen, maar het lekkerste zijn ze natuurlijk van de visboer. Hak de macadamianoten, het mogen grove stukken zijn. Voeg de sla melange en sjalot samen in een grote kom en besprenkel met de extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Roer goed door elkaar. 

Verhit in een koekenpan zonder olie of boter. Bak eerst de macadamianoten even snel aan, dit geeft je net die krokante crunch die je graag wilt hebben. Doe de noten in een bakje en zet weg voor later. Voeg nu de boter toe en bak de coquilles in 1-2 min. per kant goudgeel en vanbinnen naar wens gaar; bak de coquilles niet door en door zodat ze mals en sappig blijven. Leg de coquilles op de salade. Bestrooi met de macadamianoten en peper naar smaak.  

Tip: om de salade nog wat meer op te fleuren, kun je ook nog een gekookt ei, creme fraiche of wat granaatappeltjes toevoegen! En smullen maar!! 

Ingrediënten

  • Coquilles zonder schelp 
  • Sjalot 
  • Ongebrande ongezouten macadamianoten 
  • Eikenbladsla melange 
  • Olijfolie extra vierge 
  • Balsamicoazijn 

© 2021 Siersma Wijnadvies