Courgette met geitenkaas en pijnboompitten! Wat is dit een heerlijk fris en verteerbaar voorgerecht. Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn of lang in de keuken te staan en toch heb je gelijk een eyecatcher op tafel. Geheel vegetarisch, lekker en nog gezond ook.
Bereiding
Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken, probeer deze niet dikker te maken dan een halve cm of gebruik voor het gemak een kaasschaaf. Bestrooi de stroken met wat zout en peper. Laat ze een half uurtje indrogen of leg ze even kort op de gril. Maak de rucola op smaak met wat olie en azijn, eventueel wat zout en peper. Rooster de pijnboompitjes (als dit nog niet gedaan is).
Wikkel nu de 4 plakken geitenkaas (met korst) in met de courgette plakjes. Zorg dat er geen kaas meer zichtbaar is. Pak nu een koekenpan en laat deze goed warm worden met een klein beetje olie erin.Bak de in courgette gerolde geitenkaas, tot de kaas lekker zacht geworden is. Laat de courgette niet te bruin worden. Serveer met de rucola en strooi als laatst pijnboompitjes eroverheen.
Ingrediënten
4 plakjes zachte geitenkaas (met een korstje eromheen)
8-12 plakjes cougette
1 zakje rucola sla
Pijnboompitjes (geroosterd)
Olie en azijn als sladressing
Zout en peper
Welke wijnen drink je bij Courgette met geitenkaas:
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.