Vragen? Bel: 035 888 95 95

Courgette met geitenkaas

Wijn & spijs

De vegetarische lieveling

Courgette met geitenkaas en pijnboompitten! Wat is dit een heerlijk fris en verteerbaar voorgerecht. Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn of lang in de keuken te staan en toch heb je gelijk een eyecatcher op tafel. Geheel vegetarisch, lekker en nog gezond ook.

Bereiding

Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken, probeer deze niet dikker te maken dan een halve cm of gebruik voor het gemak een kaasschaaf. Bestrooi de stroken met wat zout en peper. Laat ze een half uurtje indrogen of leg ze even kort op de gril. Maak de rucola op smaak met wat olie en azijn, eventueel wat zout en peper. Rooster de pijnboompitjes (als dit nog niet gedaan is). 

Wikkel nu de 4 plakken geitenkaas (met korst) in met de courgette plakjes. Zorg dat er geen kaas meer zichtbaar is. Pak nu een koekenpan en laat deze goed warm worden met een klein beetje olie erin.Bak de in courgette gerolde geitenkaas, tot de kaas lekker zacht geworden is. Laat de courgette niet te bruin worden. Serveer met de rucola en strooi als laatst pijnboompitjes eroverheen. 

Ingrediënten

  • 4 plakjes zachte geitenkaas (met een korstje eromheen) 
  • 8-12 plakjes cougette 
  • 1 zakje rucola sla 
  • Pijnboompitjes (geroosterd) 
  • Olie en azijn als sladressing 
  • Zout en peper 

Welke wijnen drink je bij Courgette met geitenkaas:

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Courgette met geitenkaas

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp