Vragen? Bel: 035 888 95 95

Lamsrack

Wijn & spijs

Lam in een groen jasje

Lamsrack is, samen met de zadelkotelet, het meest malse stukje vlees van het lam. Het wordt gesneden uit de rug met de ribbetjes. Het vlees is heerlijk te bereiden in de oven, maar hoeft niet helemaal gaar te zijn. Rosé is het vlees op z'n best.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150  graden.  

Doe voor de kruidenkorst de peterselie, met de knoflook, gerapste belegen kaas, boterham en de olijfolie in een keuken- machine of gebruik een staafmiser en mix het tot een gladde massa. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Bak de lamsracks om en om aan in boter. Gaar ze daarna nog 10 minuten in de oven. Kook de groene groente bijtgaar en giet ze af. Voeg boter en de gesneden munt toe. 

Smeer de lamsracks nu in met het kruidenkorstmengsel en plaats deze nog 2 minuten terug in de oven op grillstand om een krokant korstje te krijgen. Serveer met de groene groente, verkruimel daar de geitenkaas omheen.

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels geraspte belegen kaas
  • 1 witte boterham
  • 1 eet- lepel olijfolie
  • munt
  • 300 g groene groente naar keuze
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 20 g roomboter

© 2022 Siersma Wijnadvies