Meestal als we denken aan erwtensoep, denken we aan die dikke, warme soep met stukken worst. Dit recept is iets wat delicater en kan zowel koud als warm geserveerd worden. Hij is anders dan ander, zo klaar, zonder te veel gedoe. Garneer met toefje (opgeklopte)room! Dit ziet er heel leuk uit en maakt de soep helemaal af.
Bereiding
Pak een grote pan en doe er een lepel olijfolie in. Bak de ui en de knoflook op zacht vuur (10 min). Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Voeg hierna de spinazie en de doperwten toe, laat deze een paar minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout. Klop de slagroom stijf. Of gebruik croutons.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.