Vragen? Bel: 035 888 95 95

Luxe erwtensoep

Wijn & spijs

Groente in een kommetje

Meestal als we denken aan erwtensoep, denken we aan die dikke, warme soep met stukken worst. Dit recept is iets wat delicater en kan zowel koud als warm geserveerd worden. Hij is anders dan ander, zo klaar, zonder te veel gedoe. Garneer met toefje (opgeklopte)room! Dit ziet er heel leuk uit en maakt de soep helemaal af. 

 

Bereiding

Pak een grote pan en doe er een lepel olijfolie in. Bak de ui en de knoflook op zacht vuur (10 min). Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Voeg hierna de spinazie en de doperwten toe, laat deze een paar minuten koken. 

Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout.  Klop de slagroom stijf. Of gebruik croutons. 

Ingrediënten

  • 600 gr diepvriesdoperwten 
  • 1 ui fijngesneden 
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden 
  • olijfolie 
  • peper 
  • zout 
  • 1 handvol spinazie optioneel, voor de kleur! 
  • 1 citroensap 
  • 750 ml groentebouillon 
  • Room 

© 2022 Siersma Wijnadvies