Vragen? Bel: 035 888 95 95

Varkenshaas spiesen met zomersalade

Wijn & spijs

De haas van het varken

Wat is BBQ zonder heerlijke spiezen? Helemaal niets! Voor dit zomerse recept hebben wij gekozen voor Varkenshaas. Dit is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Super mals en top in combinatie met knapperige groeten.

  •  

Ingrediënten marinade 

  • 4 eetlepels balsamicoazijn 
  • 2 eetlepels tijm 
  • 6 eetlepels olie 
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden) 
  • Zout en peper 

Snijd de varkenshaas in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat het vlees hierin 20 minuten marineren in de koelkast. 
Snijd in de tussentijd de rode en groene paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd van elke paprika de helft in grove stukken en de andere helft in kleine blokjes. 
Maak hierna de uien schoon, snijd 1 ui in grove stukken en de andere in dunne ringen. 
Rijg het vlees, de grove stukken ui en de grove stukken rode en groene paprika om en om aan spiesen en rooster ze in ca. 10 minuten op de BBQ (of grill) gaar en bruin. 

Frisse zomersalade: 

Snijd de ijsbergsla in smalle repen, was het en laat het goed uitlekken. 
Snijd de cherrytomaatjes in twee en de komkommer in blokjes. 
Meng alles met de ijsbergsla, inclusief de paprika in blokjes en de uien in ringetjes. Brokkel vervolgens de feta over de salade. 

Meng 4 eetlepels olijfolie met de azijn en zout en peper naar smaak. Roer deze dressing door de salade en garneer met wat munt blaadjes.

Ingrediënten

voor ± 4 personen

  • 500 gr varkenshaas 
  • 1 krop ijsbergsla 
  • 1 rode paprika 
  • 1 groene paprika 
  • Munt blaadjes 
  • 10 cherrytomaatjes 
  • 0,5 komkommer 
  • 100 gram feta 
  • 2 rode ui 
  • 2 eetlepels wijnazijn 
  • olijfolie 
  • Zout en peper 

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Varkenshaas spiesen met zomersalade

© 2021 Siersma Wijnadvies