Vragen? Bel: 035 888 95 95

Even alle Skaapjes tellen!

Wijnadvies blog op 23 maart 2023
Even alle Skaapjes tellen!

Het verhaal van Skaap Wines

Het verhaal van Skaap Wines begint in 2005. Tijdens een vakantie van Thierry Schaap naar Zuid-Afrika werd hij verliefd op de Kaap en Stellenbosch. De natuur, het prachtige mediterrane klimaat, de gastvrijheid van de mensen, de levenswijze en de historische Nederlandse cultuur hadden hier allemaal invloed op. Het voelde als thuis en die herfst in 2005 werd dat zijn tweede thuis. 

Bij Skaap Wines is de ambitie om toegankelijke wijnen te maken van bijzondere kwaliteit. De druiven worden met de hand geplukt en door de persoonlijke zorg en aandacht aan het proces krijg je de beste kwaliteit. Het belangrijkste bij Skaap Wines is dat de natuur zijn gang kan gaan en de wijnen zo natuurlijk mogelijk worden gemaakt. Levendig, elegang en expressief, geproduceerd in beperkte hoeveelheden!

De wijnen moeten het verschil maken. Wijnen die iets teruggeven aan de natuur en de lokale gemeenschap. 

Geïnspireerd om terug te geven

Toen Skaap Wines werd opgericht bezocht de familie Schaap een 'Children's Soup Kitchen' in Sir Lowry's Pass Village. Door de grote armoede in de wijken rondom Kaapstad zijn er veel kinderen die geen garantie hebben op eten. Dit soort instanties zorgen er voor dat er kinderen zijn die hulp krijgen. Geïnspireerd door dit geweldige werk heeft Skaap Wines besloten om een liefdadigheidsstichting op te zetten genaamd 'Children's Foodure'. Zo wordt er 5% van de omzet van Skaap Wines gedoneerd om de stichting te ondersteunen.

Children's Foodure helpt elke schooldag meer dan 200 kinderen te voeden en te verzorgen. Ze sponsoren en begeleiden meer dan 60 kinderen met het betalen van schoolgeld, uniformen, schoenen en boeken. Ze zorgen er ook voor dat de kinderen naar huiswerk klassen kunnen gaan, zodat ze het onderwijs krijgen dat ze verdienen. Daarnaast organiseert Children's Foodure één keer per jaar een leuk dagje uit voor de kinderen met als doel een gevoel van vriendschap en gemeenschap op te bouwen.

Ondersteuning van lokale artiesten

Op de labels van alle Skaap Wines is steeds een ander ontwerp te vinden. Hiervoor worden lokale kunstenaars gevraagd uit townships om een 'Skaap' te ontwerpen.  De ontwerper wordt altijd op de achterkant van de fles aangegeven inclusief contactgegevens om meer van zijn/haar werk te promoten. 

Lalapanzi Lodge

Mocht je interesse hebben Zuid-Afrika een keer te bezoeken en je zoekt een fijne plek om te verblijven dan is Lalapanzi Lodge (Skaap Huis) echt fantastisch! Je bent omringd met de wijngaarden van Skaap Wines en hebt een prachtig uitzicht over de False Bay en Kaap de Goede Hoop. Daarnaast ben je binnen een halfuur rijden in meerdere wijngebieden waar je nog meer prachtige wijnhuizen kunt bezoeken. 

Tips nodig?

Mocht je na dit verhaal helemaal zin krijgen om naar dit prachtige land te gaan, vraag dan gerust in de winkel aan ons om tips. We zijn al een aantal keer in Zuid-Afrika geweest en hebben zeker wat leuke wijnhuizen en restaurants ontdekt die leuk zijn om te bezoeken! 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Even alle Skaapjes tellen!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp