Vragen? Bel: 035 888 95 95

Bezoek van Redheads Wine uit Down Under

Wijnadvies nieuws op 13 oktober 2021
Bezoek van Redheads Wine uit Down Under

Bezoek uit Australië 

Na erg lang zoeken hebben we eindelijk de perfecte invulling gevonden voor ons assortiment uit Australië! Dit wijnland biedt zoveel mogelijkheden maar toch konden wij nog niet de ultieme match vinden. Daar is verandering in gekomen met: Redheads Wine! Vandaag mochten wij Alex verwelkomen. 

RedHeads Wine is opgericht door een groep jonge wijnmakers, die hun eigen wijnbedrijf zijn gestart in McLaren Vale. Samen zoeken ze de beste wijngaarden van Zuid-Australië op en 'bevrijden' ze druiven uit de handen van de grote namen om wijnen met ziel, karakter en persoonlijkheid te maken. 

Restaurant 

Het begon allemaal met een oude schuur, van een voormalig restaurant met de naam ‘RedHeads’ in McLaren Vale. Hier werkten een paar jonge wijnmakers samen aan hun missie: losraken van de grote wijncorporaties en zelf mooie, creatieve wijnen maken, in kleine volumes, met focus op kwaliteit. Het begon met kleine batches en groeide uit tot een serieus wijnbedrijf. 

Van McLaren Vale naar het welbekende Barossa 

Het is voor ons belangrijk om wijn te maken op onze eigen manier. We bekijken per wijngaard en wijngebied wat we het beste met de druiven kunnen doen en laten de druiven in de beste vorm zien. Het begon allemaal met een aantal fruitboeren die ons de druiven verkochten om wijn van te maken. Nu hebben we onze eigen shiraz wijngaarden en mogen we druiven aankopen van de beste fruitboeren. Zoals Adrian Hoffman, die voornamelijk verantwoordelijk is voor het fruit van Penfolds Wine, één van de meest hoogstaande winery´s van Australië. ´Door ons is hij ook in staat zijn eigen fruit te proeven! ´ Zeg Alex met een glimlach. 

In 2018 zijn we verhuisd naar onze nieuwe winery in Barossa. Het pand is speciaal aangepast om de warmte buiten te houden en genoeg water te kunnen opvangen in onze ´eigen dam´, Hierdoor kunnen we erg secuur en zuinig te werk gaan. ´Het blijft altijd een spel met de elementen in Australië. ´ vertelt Alex. 

Persoonlijkheid en karakter 

Wij maken unieke wijn met een onverwachtse twist. Wijn met een persoonlijkheid. Bij Redheads kijken we wat anders naar het wijn maken. We werken samen met wijnboeren uit de omgeving, van Adelaide, Barossa Valley en McLaren Vale tot aan Coonawarra. Hiertussen vind je een groot verschil in klimaat, maar ook in de keuze van druivenrassen. Op deze manier kunnen wij onze visie uitbreiden en heel uiteenlopende en unieke wijnen maken.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Bezoek van Redheads Wine uit Down Under

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp