• Geen bezorgkosten vanaf 75 euro
  • Bezorging door heel Nederland + België
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Mosselen (gekookt)

Mosselen (gekookt)

Recepten
23 juli 2016
Leestijd: 1 min

Het liefst op een terras in Phillipine (Zeeuws-Vlaanderen)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kg. mosselen
  • 1 prei
  • bosje selderij
  • grofgemalen peper
  • 1 flesje (Belgisch) bier
  • 25 gram boter of margarine
  • 30 gram bloem
  • een paar takjes peterselie

Was de mosselen en verwijder de niet-gesloten exemplaren. Snipper de prei. Doe dit met een paar takjes peterselie in een pan en voeg de mosselen toe. Giet het bier erop. Strooi de grof gemalen peper er over. Breng het geheel aan de kook en kook de mosselen in een gesloten pan tien minuten. 'Hussel' tijdens de koken de pan regelmatig. Giet het kookvocht door een zeef. Smelt de boter  en roer er de bloem door. Giet er onder goed roeren het kookvocht door. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte selderij. Serveer de saus bij de mosselen.

Deze wijnen gaat mooi samen bij mosselen:

[product_attribute attribute='gerecht' filter="mosselen"]

Voor jou geselecteerd om te lezen

Bestel ook via WhatsApp