Uit het filmpje op de Social Media! 

REBOTTLED
  • Sinds 2006
  • Vanaf €75,- GRATIS thuis
  • Bezorging door heel NL + BE
  • Meest multimediale wijnbedrijf van Nederland
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Mosselen gekookt in rode wijn

Mosselen gekookt in rode wijn

Recepten
7 augustus 2025
Rutger Siersma
Leestijd: 2 min

Wijn & Spijs 

Een klassieke pan mosselen krijgt een verrassende twist als je ze kookt in rode wijn. Gebruik een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of Pinot Noir, die geven de bouillon een dieper aroma zonder bitter te worden. Serveer er een glas van dezelfde wijn bij voor een perfecte match.

Liever wit? Een ronde, aromatische witte wijn zoals een Viognier of Chardonnay zonder hout past mooi bij de kruidige tonen uit de rode wijnbouillon.

Of kies voor een droge rosé uit de Provence, fris genoeg om te verfrissen, met genoeg body om de wijnsaus te begeleiden. Een zomers en stijlvol alternatief!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kg. mosselen
  • 1 prei
  • bosje selderij
  • grofgemalen peper
  • 1 flesje (Belgisch) bier
  • 25 gram boter of margarine
  • 30 gram bloem
  • een paar takjes peterselie

Liever je mosselen bakken? Dat kan ook! 

Bereiding: 

Was de mosselen en verwijder de niet-gesloten exemplaren. Snipper de prei. Doe dit met een paar takjes peterselie in een pan en voeg de mosselen toe. Giet het bier erop. Strooi de grof gemalen peper er over. Breng het geheel aan de kook en kook de mosselen in een gesloten pan tien minuten. 'Hussel' tijdens de koken de pan regelmatig. Giet het kookvocht door een zeef. Smelt de boter  en roer er de bloem door. Giet er onder goed roeren het kookvocht door. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte selderij. Serveer de saus bij de mosselen.

Voor jou geselecteerd om te lezen

Stel je vraag via WhatsApp