Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Uit het filmpje op de Social Media!
REBOTTLEDJe hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Een klassieke pan mosselen krijgt een verrassende twist als je ze kookt in rode wijn. Gebruik een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of Pinot Noir, die geven de bouillon een dieper aroma zonder bitter te worden. Serveer er een glas van dezelfde wijn bij voor een perfecte match.
Liever wit? Een ronde, aromatische witte wijn zoals een Viognier of Chardonnay zonder hout past mooi bij de kruidige tonen uit de rode wijnbouillon.
Of kies voor een droge rosé uit de Provence, fris genoeg om te verfrissen, met genoeg body om de wijnsaus te begeleiden. Een zomers en stijlvol alternatief!
Liever je mosselen bakken? Dat kan ook!
Bereiding:
Was de mosselen en verwijder de niet-gesloten exemplaren. Snipper de prei. Doe dit met een paar takjes peterselie in een pan en voeg de mosselen toe. Giet het bier erop. Strooi de grof gemalen peper er over. Breng het geheel aan de kook en kook de mosselen in een gesloten pan tien minuten. 'Hussel' tijdens de koken de pan regelmatig. Giet het kookvocht door een zeef. Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er onder goed roeren het kookvocht door. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte selderij. Serveer de saus bij de mosselen.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Lees verder
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Lees verder
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.
Lees verder