Vragen? Bel: 035 888 95 95

Terug uit de Bourgogne met een filmploeg

Wijnadvies nieuws op 21 juni 2024
Terug uit de Bourgogne met een filmploeg

Filmen

We zijn net teruggekomen uit de Bourgogne. We waren met een redelijk groot team afgereisd naar dit beroemde wijngebied om een documentaire te maken. Dit hebben we eerder gedaan over verschillende andere beroemde wijngebieden in Frankrijk zoals Bordeaux, Champagne en de Provence.

Bekijk alle documentaires van Siersma Wijnadvies

Beaujolais

De reis begon helemaal in het zuiden, in de Beaujolais. Een subgebied waarvan het wellicht discutabel is of dit onderdeel mag zijn van de Bourgogne. De discussie lieten we even naast ons liggen, want we bezochten het schitterende wijnbedrijf van Mee Godard. Daar was geen plek voor discussie.

Mâconnais en Côte d’Or

De reis naar het noorden bracht ons naar de Mâconnais, bij Eve & Michel Rey, en naar de Côte d’Or, bij Philippe Hardi en Domaines André Brochet. Die laatste bezit verschillende wijnbedrijven zowel in de Côte de Beaune als in de Côte de Nuits.

Chablis

Domaines André Brochet heeft zelfs een wijnbedrijf in Chablis. Dit was de laatste stop van onze reis. Hier kregen we geweldige uitleg over de verschillende liggingen van de Grand Cru wijngaarden.

YouTube

De documentaire over de Bourgogne zal eind september verschijnen. Eerst publiceren we nog onze miniserie over Nederlandse wijnen, waarvan aflevering 1 nu te bekijken is op YouTube.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Terug uit de Bourgogne met een filmploeg

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp