Vragen? Bel: 035 888 95 95
Domaine Mee Godard
Filters tonen

Domaine Mee Godard 

Mee Godard is een opvallende ‘rising star’ in de Beaujolais. Als baby werd ze geadopteerd vanuit Korea door een Frans echtpaar uit Lyon. Haar interesse in het wijnmakersvak was al vroeg aanwezig. Na haar opleiding in Frankrijk vertrok ze naar de Verenigde Staten, waar ze zich specialiseerde in de chemische en biologische aspecten van wijnbouw en wijn maken. Terug in Frankrijk maakte ze haar wijnmakersopleiding compleet met een diploma oenologie in Montpellier en verschillende stages bij gerenommeerde wijnhuizen in de Bourgogne (Maison Chanson, Château de Corton-André en Domaine Comtes Lafon). 

Wijnreis

Tijdens een wijnreis met vrienden naar de Beaujolais werd haar interesse gewekt voor dit vaak onderschatte wijngebied. “Mooie wijnen, een goede sfeer en een prachtig landschap: de perfecte combinatie”, aldus Mee. Haar zoektocht naar wijngaarden in het gebied leverde haar uiteindelijk vijf hectare wijngaarden op in de Morgon in drie geweldige ‘climats’. In 2017 is hier een wijngaard in de Moulin-à-Vent bijgekomen. Vanaf het begin werkt Mee volgens de methode ‘lutte raisonnée’: met uiterste aandacht voor de natuur, en door zo weinig mogelijk chemische middelen in de wijngaard te gebruiken. Vanaf 2016 probeert ze zoveel mogelijk biologisch te werken met als doel de wijngaarden uiteindelijk volgens biodynamische principes te kunnen bewerken. Daarvoor is het nu nog te vroeg, omdat haar voorgangers conventioneel hebben gewerkt en de wijnranken er nog niet klaar voor zijn. 

Lees ook alles over het wijndorp Morgon

Perfectionist

Mee is een perfectionist in de wijngaarden en in de kelder. Alle druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een uitgebreide selectie. Bij het wijn maken streeft ze ernaar het karakter van de wijngaard en het oogstjaar minutieus vast te leggen in de wijn. Haar wijnen zijn een prachtige combinatie van sappig fruit en aardse tonen, van structuur en elegantie. Een perfect voorbeeld van de potentie van de Beaujolais!

Home > Domaine Mee Godard

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp