Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine Mee GodardMoulin-à-Vent 'Les Michelons' 2022

Domaine Mee Godard biedt ons een kijkje in de toekomst van de Beaujolais-regio op zijn best. Het is een klein domein van zes hectare wijngaarden, voornamelijk gelegen in het weelderige Morgon. De vastberaden houding van Mee, in combinatie met de zeer oude wijnstokken op het landgoed (gemiddeld 60 jaar oud), levert state-of-the-art, diepgaande, complexe wijnen met veel karakter op.

Deze Moulin-à-Vent begint vrij subtiel met ingetogen aroma's van rode pruim, bloemen en zoethout met een hint van rook. Vervolgens bouwen de fijne tannines op terwijl de wijn zich over het gehemelte verspreidt en hij neemt toe in gewicht en diepte. De lange, complexe afdronk wordt gekenmerkt door een uitgesproken minerale toets van verpletterde rotsen. Gemaakt van biologisch geteelde druiven. Geschikt om nu te drinken of om te bewaren.

€ 45,00
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Moulin-à-Vent 'Les Michelons' 2022

Domaine Mee Godard 

Mee Godard is een opvallende ‘rising star’ in de Beaujolais. Als baby werd ze geadopteerd vanuit Korea door een Frans echtpaar uit Lyon. Haar interesse in het wijnmakersvak was al vroeg aanwezig. Na haar opleiding in Frankrijk vertrok ze naar de Verenigde Staten, waar ze zich specialiseerde in de chemische en biologische aspecten van wijnbouw en wijn maken. Terug in Frankrijk maakte ze haar wijnmakersopleiding compleet met een diploma oenologie in Montpellier en verschillende stages bij gerenommeerde wijnhuizen in de Bourgogne (Maison Chanson, Château de Corton-André en Domaine Comtes Lafon). 

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Moulin-à-Vent
Wijnhuis:Domaine Mee Godard
Druivensoort:Gamay
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Moulin-à-Vent 'Les Michelons' 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp