Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Moulin-à-Vent

 

In het hart van de prachtige Beaujolais-regio in Frankrijk, bekend om zijn verfijnde wijnen en schilderachtige landschappen, ligt het charmante wijngebiedje Moulin-à-Vent. Dit gebied, genoemd naar de iconische windmolen die op de heuveltop prijkt, staat bekend om zijn unieke terroir en voortreffelijke wijnen die tot de top van de Beaujolais behoren.

Terroir

Het terroir van Moulin-à-Vent is van onschatbare waarde voor de kwaliteit van zijn wijnen. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet, doorspekt met mangaan, wat een uniek mineralenprofiel aan de wijnen toevoegt. De steile hellingen en de perfecte expositie ten opzichte van de zon zorgen voor optimale rijpingsomstandigheden voor de druiven, vooral de Gamay-druif, die hier heerst.

De Wijnen

De wijnen van Moulin-à-Vent worden beschouwd als de meest krachtige en gestructureerde van alle Beaujolaiswijnen. In tegenstelling tot de lichtere, fruitige stijlen die elders in de regio te vinden zijn, vertonen de Moulin-à-Vent wijnen een diepte en complexiteit die hen onderscheidt. Ze hebben een diepe robijnrode kleur en een intense neus van rijpe bessen, bloemen en kruiden. In de mond onthullen ze stevige tannines, een volle body en een indrukwekkende lengte, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor rijping.

Bekijk onze wijnen uit de Beaujolias van Domaine Mee Godard 

De Windmolen en de Geschiedenis

De beroemde windmolen van Moulin-à-Vent is niet alleen een schilderachtig symbool van het gebied, maar ook een herinnering aan zijn rijke geschiedenis. Ooit diende de molen als een graanmolen voor de lokale gemeenschap voordat het wijngaardgebied zich ontwikkelde tot wat het vandaag is. De aanwezigheid van de molen op de heuveltop geeft niet alleen een pittoresk decor, maar ook een gevoel van trots en erfgoed aan de lokale bevolking en wijnmakers.

Toerisme en Genieten van de Wijnervaring

Voor wijnliefhebbers en toeristen biedt Moulin-à-Vent een idyllische omgeving om te verkennen en te genieten van zijn prachtige wijnen. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door de wijngaarden, proeverijen bij lokale producenten en schilderachtige wandelingen door het glooiende landschap. Bovendien bieden de nabijgelegen pittoreske dorpjes en gastronomische restaurants een perfecte gelegenheid om de culinaire geneugten van de regio te ontdekken, gecombineerd met de voortreffelijke wijnen van Moulin-à-Vent.

Home > Moulin-à-Vent

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp