Eend
Een eigen karakter
Eend is een bijzonder stukje vlees. Vaak ook wild te koop, wat het een duurzame manier van vlees eten maakt. Eend heeft een zachte wildsmaak en is dus heel geschikt als je nog niet zo’n sterke wildsmaak gewend bent. Wij zijn dol op de malse zoete smaak van eend, perfect wanneer je wil uitpakken!
Bereiding
Haal de eend 10 minuten van te voren uit de koelkast. Snijd de eendenborst een aantal keren op de huidkant in en breng dan op smaak met peper en zout. Was de groene kool en snijd deze in stukken, niet te grof. Schil en was de knolselderij en snijd deze vervolgens in blokjes. Plet de walnoten en zet deze opzij.
Leg de eendenborstfilets met de vetkant naar beneden in de pan. Voeg dan de ongepelde knoflook en een aantal takjes tijm toe. Beweeg het vlees niet, laat dit op een laag vuur 15 tot 20 minuten rustig garen. Zodra de huidkant bruin en krokant is geworden bak je de andere kant 3 minuten lang tot deze mooi goudbruin is . Verhit 1 eetlepel vet van de eendenborstfilets in een andere pan en voeg wat olijfolie toe. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak ze 5 minuten lang, of totdat de knolselderij lichtbruin geworden is.
Voeg daarna groene kool, tijm en witte wijnazijn naar smaak toe. Zet het vuur hoger en bak de groene kool 5 minuten lang, of totdat deze geslonken is. Voeg 100 ml room toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan de walnootstukjes toe.
Serveer de eens met stukjes peer om dit gerecht helemaal af te maken.
Ingrediënten
- 2 eendenfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook
- 1/2 knolselderij
- 1/2 groene kool
- Verse tijm
- 50 ml room
- 100 gram walnoten
- 2 peren
- Zout en peper
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Eend