Kabeljauw
Thaise vis
Vis bereiden hoeft niet moeilijk te zijn! Helemaal met dit gerecht haal je de chef kok in jezelf naar boven. Een heerlijk hoofdgerecht of als je de vis iets kleiner snijd kan het ook goed door als voorgerecht.
Bereiding
Snij de gember, lente uitjes, rode paprika fijn en hak de peterselie in grove stukken Verwarm de olijfolie in een braadpan een beetje, voeg dan de pasta toe en fruit voor een minuut. Roer dan de gember, lente-uitjes en paprika erdoor. Giet de kokosmelk erbij en kook 2 minuten onder af en toe roeren.
Breng de kabeljauwmootjes op smaak met peper en zout en leg ze in de saus. Laat het zachtjes 5 minuten sudderen tot de vis net gaar is. Voeg de gehakte kruiden en het limoensap toe. serveer met dunne pasta of noedels.
Ingrediënten
- 700 g kabeljauw, gefileerd en in gelijke moten gesneden
- 1 eetlepel olie
- 75 g groene Thaise pasta
- 1 cm gember, geraspt
- 4 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 400 ml kokosmelk
- 40 g verse peterselie en basilicum, gehakt
- Sap van half limoen
- Peper en zout
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Kabeljauw