Beslagen Rood
Met de vele wijnlanden en toenemende gebieden over de hele wereld kan het haast niet anders dat er een wisselwerking is in de populariteit van het ene wijngebied ten opzichte van het andere. Een goed voorbeeld is de spontane populariteit van rosé eind jaren ’90; helemaal hip na bijna 20 jaar afwezigheid. Als je naar de trends van dit moment kijkt is één daarvan de koelere rode wijn. De behoefte om lichtere rode wijnen te koelen komt vooral voort uit het feit dat de ‘mindere’ restaurants de wijnen veelal te warm serveren. De noordelijk gelegen wijngebieden als Trentino in Italië en de Pfalz in Duitsland maken perfecte wijnen die door hun iets hogere zuurgraad veel mooier gedronken kunnen worden als ze op een graad of 14 zijn. Dus dé tip voor de aankomende zomer: Laat het glas eerst even beslaan als je een fles rood in de koelkast hebt staan!
Bekijk hier rode wijnen die koel gedronken kunnen worden
Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Beslagen Rood