Vragen? Bel: 035 888 95 95

Internationale Dagen voor Druivenrassen

Wijnadvies blog op 10 oktober 2023
Internationale Dagen voor Druivenrassen

Hef de glazen

Wijnliefhebbers wereldwijd hebben een reden om hun glazen te heffen en te vieren, want elke druivensoort heeft zijn eigen speciale dag! Van de nobele Cabernet Sauvignon tot de sierlijke Pinot Noir, deze internationale dagen zijn gewijd aan enkele van de meest geliefde druivenrassen die de wijnwereld te bieden heeft.

1. Tempranillo (10 november)

Op 10 november vieren we de internationale dag van Tempranillo, een druif die het meest bekend is van de Spaanse wijnen uit Rioja en Ribera del Duero. Tempranillo staat bekend om zijn diepe smaak en rijke aroma's, en het is een favoriet onder liefhebbers van rode wijn.

2. Chardonnay (23 mei)

De Chardonnay-dag op 23 mei is gewijd aan de wereldberoemde Chardonnay-druif. Deze veelzijdige druif wordt verbouwd in bijna elk wijnproducerend land ter wereld en kan een scala aan smaken en stijlen voortbrengen, van fris en fruitig tot boterachtig en complex.

3. Merlot (7 november)

Op 7 november vieren we de Merlot-dag. Merlot is geliefd om zijn zachte, fruitige karakter en wordt vaak gebruikt in Bordeaux-blends en als een op zichzelf staande variëteit.

4. Cabernet Sauvignon (30 augustus)

Op 30 augustus brengen we een eerbetoon aan Cabernet Sauvignon, een van 's werelds meest herkenbare druivenrassen. Deze druif staat bekend om zijn krachtige smaken en is een hoeksteen van Bordeaux-wijnen.

5. Pinot Noir (18 augustus)

Pinot Noir-liefhebbers verheugen zich op 18 augustus, de dag van deze elegante en lichte druif. De Pinot Noir-druif komt het meest tot uiting in de beroemde wijnen uit de Bourgogne-regio in Frankrijk.

6. Malbec (17 april)

Malbec, oorspronkelijk uit Frankrijk, heeft in Argentinië een nieuw thuis gevonden en wordt gevierd op 17 april. Deze druif levert rijke en robuuste rode wijnen op.

7. Syrah/Shiraz (22 mei)

Op 22 mei worden zowel Syrah als Shiraz gevierd. Deze druiven kunnen wijnen voortbrengen variërend van pittig en kruidig tot vol en rijk, en ze zijn populair over de hele wereld.

Is het Syrah of Shiraz? 

8. Sauvignon Blanc (3 mei)

Sauvignon Blanc staat centraal op 3 mei, een druif bekend om zijn frisse en aromatische wijnen. Van de Loire-vallei in Frankrijk tot Nieuw-Zeeland, deze druif heeft overal fans.

9. Zinfandel (15 november)

Zinfandel-dag valt op 15 november en biedt de gelegenheid om de variatie te vieren die deze druif kan bieden, van sappige rosé tot krachtige rode wijnen.

Bekijk alle wijnen van de Zinfandel in ons assortiment 

10. Sangiovese (20 februari)

De internationale dag van Sangiovese is op 20 februari. Sangiovese is de dominante druif in veel Italiaanse wijnen, waaronder de wereldberoemde Chianti en Brunello di Montalcino.

Dus, als je een wijnliefhebber bent, noteer deze data in je agenda en vier je favoriete druivenrassen op hun speciale dag. Het is een geweldige manier om de rijke diversiteit van de wijnwereld te waarderen en te genieten van de unieke smaken die deze druiven te bieden hebben. Vergeet niet om een fles te openen en een toost uit te brengen op deze prachtige druiven op hun speciale dag!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Internationale Dagen voor Druivenrassen

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp