Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijnproeverij Chozas Carrascal

16 september 2017, De wijnwinkel in Huizen
Wijnproeverij Chozas Carrascal

Wijnproeverij Chozas Carrascal

Op zaterdag 16 september zal Fernando van het Spaanse wijnhuis Chozas Carrascal aanwezig zijn bij ons in de winkel. Hij zal de verschillende wijnen die ze op dit fraaie wijnhuis maken laten proeven.

Het wijnhuis

Chozas Carrascal in San Antonio de Requena is aan het begin van de jaren negentig opgezet door Julián López. Het wijngoed heeft 40 hectare wijngaarden binnen Utiel-Requena, een gebied in het achterland van Valencia. Bijna onvermijdelijk is een deel daarvan beplant met de lokale bobal, de Doornroosjedruif van Valencia.

Lange tijd is die afgedaan als lomp, maar sinds een tijdje herontdekt als potentiële leverancier van kwaliteitswijnen. (Zie voor informatie over Utiel-Requena en bobal het artikel in Perswijn 2011/6). Daarnaast staan ook diverse ‘internationale’ rassen aangeplant, waaronder cabernet franc. Van deze druif wordt de prestigewijn El Cabernet f gemaakt. Paradoxaal voldeed die niet aan de voorschriften voor de DO Utiel-Requena, maar mag hij nu voortaan wel als Vino de Pago verkocht worden.

Home > Activiteiten > Wijnproeverij Chozas Carrascal

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp