Vragen? Bel: 035 888 95 95
Alejandro Fernández Paison for Wine and the Land
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Alejandro Fernández

De start van het wijnbedrijf: Bodegas Alejandro Fernández start in 1972 wanneer de naamdrager van het bedrijf zijn eerste wijnmakerij begint in een 16e-eeuwse stenen gebouw waar ook wat wijngaarden omheen liggen. Deze wijngaarden vallen binnen, wat later D.O. Ribera del Duero zal gaan heten. Mede door de inspanningen van Alejandro.

Pesquera

Het echte succes komt met de geboorte van de wijn: Pesquera. Deze naam geven Alejandro en zijn vrouw aan de eerste oogst van hun nog jonge wijngaard. Al snel wordt het succes opgemerkt door de internationale vakpers en enkele jaren later zal zelfs Robbert Parker deze wijn betitelen als: De Petrus van Spanje.

Door de enorme successen van Pesquera weet het bedrijf mooie stappen te maken in de jaren 90. Totaal worden er nog drie wijnhuizen bijgekocht waar met eenzelfde bezieling wijn wordt gemaakt.

  • 1995: Condada de Haza (Ribera del Duero)
  • 1998: Dehesa la Granja (Castilla y León)
  • 1999: El Vinculo (La Mancha)

Wij kunnen aan bijna alle wijnen komen van Alejandro Fernández. Neem gerust contact met ons op voor specifieke vragen.

Alejandro Fernández

De Spaanse Wijnkoning

Begin jaren '70 bracht Alejandro Fernandez, afkomstig uit een familie wijnbouwers, een ommekeer in Ribera del Duero teweeg. De techniek van aanplant en snoeien werd gemoderniseerd, de wijnstokken werden geleid langs palen en draden, "en espaldera". Alejandro slaagde erin om in korte tijd een aantal verrassende wijnen op de markt te brengen die kwalitatief zo goed waren, dat Robert Parker, de beroemde Amerikaanse wijnjournalist, ze zelfs vergeleek met de wijnen van Petrus.

bekijk hier de website van de Pesquera-groep.

Home > Alejandro Fernández

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp