Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies

Aloxe-Corton

Aloxe-Corton, gelegen in de Bourgogne regio van Frankrijk, is een gerenommeerd wijndorp dat wereldwijd bekend staat om zijn uitzonderlijke wijnen. Met zijn gunstige ligging aan de voet van de Corton-heuvel, geniet Aloxe-Corton van een uniek microklimaat en bodemsamenstelling die perfect geschikt zijn voor de productie van hoogwaardige wijnen.

De wijnen van Aloxe-Corton, voornamelijk gemaakt van de Pinot Noir druif voor rode wijnen en Chardonnay voor witte wijnen, worden geprezen om hun karakteristieke smaken en complexiteit. Rode wijnen uit deze regio vertonen vaak aroma's van rood fruit, aardse tonen en een kenmerkende kruidigheid, terwijl witte wijnen een verfijnde mineraliteit en citrusachtige frisheid tonen.

De wijnmakers van Aloxe-Corton hechten grote waarde aan traditie en vakmanschap, en streven ernaar om wijnen van onberispelijke kwaliteit te produceren die de essentie van het terroir weerspiegelen. Door eeuwenoude technieken te combineren met moderne innovaties, blijft Aloxe-Corton een bastion van excellentie in de wijnwereld.

Home > Aloxe-Corton

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp