Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Apalta Valley

Apalta Valley wordt omringd door majestueuze bergen en is gezegend met een uniek microklimaat dat bijdraagt aan de productie van uitstekende wijnen. Het gebied staat vooral bekend om zijn productie van rode wijnen, met de nadruk op Carmenère en Cabernet Sauvignon.

Bodemsamenstelling

Een van de belangrijkste kenmerken van Apalta Valley is de bodemsamenstelling. Het gebied heeft een overvloed aan graniet, klei en alluviale afzettingen, waardoor de wijnstokken diepgeworteld kunnen raken en toegang hebben tot de benodigde voedingsstoffen. Dit resulteert in wijnen met complexiteit, structuur en een opmerkelijke expressie van het terroir.

Klimaat

Het klimaat in Apalta Valley wordt beïnvloed door de nabijheid van de Stille Oceaan en de omliggende bergen. Dit zorgt voor koele nachten en warme dagen, met een aanzienlijk temperatuurverschil tussen dag en nacht. Deze temperatuurschommelingen dragen bij aan een langzame en evenwichtige rijping van de druiven, waardoor ze hun volle potentieel kunnen bereiken.

Druivenrassen

Carmenère, ooit beschouwd als verloren gewaand in Bordeaux, heeft in Chili een ware renaissance beleefd en floreert in Apalta Valley. De druif gedijt in de warmere delen van de vallei en levert wijnen op met intense aroma's van rijpe bessen, donkere chocolade en kruidige tonen. Cabernet Sauvignon, een andere ster van het gebied, gedijt ook goed in de vallei en biedt wijnen met stevige tannines, rijp fruit en een uitstekende structuur.

Producenten

Apalta Valley is de thuisbasis van verschillende gerenommeerde wijnhuizen die streven naar uitmuntendheid in wijnproductie. Deze producenten combineren traditie met moderne technieken om wijnen van wereldklasse te creëren. Veel van deze wijnhuizen zijn open voor bezoekers, waar je kunt genieten van proeverijen, rondleidingen door de wijngaarden en een glimp kunt opvangen van het wijnmaakproces.

Naast Carmenère en Cabernet Sauvignon worden er in Apalta Valley ook andere druivenrassen verbouwd, zoals Syrah, Merlot en Petit Verdot. Deze variëteit biedt wijnliefhebbers een breed scala aan keuzes en smaakprofielen om te verkennen.

Home > Apalta Valley

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp