Vragen? Bel: 035 888 95 95
Blauer Zweigelt
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Blauer Zweigelt

Blauer Zweigelt is een Oostenrijkse blauwe druivensoort die in 1922 werd ontwikkeld door Fritz Zweigelt. Het is een kruising tussen de St. Laurent en de Blaufränkisch-druiven, die beide ook in Oostenrijk voorkomen. Het is de meest aangeplante druif in Oostenrijk en staat bekend om zijn robuuste, fruitige en kruidige wijnen.

Een dikke schil

De Blauer Zweigelt-druif heeft een dikke schil en is bestand tegen ziekten en vorst, wat het een ideale keuze maakt voor de koudere klimaten in Oostenrijk. De druiven zijn donkerblauw van kleur en hebben een hoog suikergehalte, waardoor ze wijnen produceren die vaak krachtig en vol van smaak zijn.

Eigenschappen

De wijnen van Blauer Zweigelt hebben vaak aroma's van zwarte kersen, bramen, bosbessen en kruiden, zoals zwarte peper en kaneel. Ze hebben een volle body en een stevige tanninestructuur, waardoor ze perfect passen bij stevige vleesgerechten, zoals wild en lam. Sommige wijnen van deze druif worden ook gerijpt in eiken vaten, wat zorgt voor extra complexiteit en een subtiele vanilletoets.

Home > Blauer Zweigelt

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp