Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Casa Santos Lima

Veertig kilometer in het noorden van Lissabon ligt, in het prachtige ongerepte Estremadura, de regio Alenquer. Deze streek is niet alleen beroemd om z’n pittoreske dorpjes met indrukwekkende oude kerken, maar herbergt ook enkele interessante wijndomeinen. Het familiebedrijf Casa Santos Lima beheert in dit gebied vlakbij het plaatsje Torres Vedras ook enkele domeinen of quintas. Het zijn de Quinta da Boavista, ook wel Setencostas genoemd, en Quinta da Espiga in Palha Canas.

Joaquim Santos Lima

Casa Santos Lima werd opgericht door Joaquim Santos Lima en behoorde aan het einde van de 19e eeuw al tot een van de grootste producenten van Portugal. Tegenwoordig bestrijken de wijngaarden, op het 280 hectare tellende landgoed van deze familie, zo’n 160 hectare. Ze liggen optimaal ten opzichte van de zon en de invloed van de Atlantische zeewind houdt het klimaat hier gematigd. De lichtglooiende hellingen bevatten veel alluviale klei en kalkgrond.

Druivenrassen

Het laatste decennium is veel energie gestoken in een herbeplantingsprogramma. 66% deel van het areaal bestaat nu uit nieuwe stokken van o.a. Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Trincadeira, Alfrocheiro, Tinta Barroca, Camarate en Castelão. Uiteraard zijn ook – weliswaar op kleine schaal – de populaire variëteiten als Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Chardonnay aangeplant. Daarnaast is ruimte gemaakt voor experimentele gaarden waar voor onderzoek nog zo’n 50 andere druivenrassen worden geteeld.

José & Oliveira

Onder de huidige directeur, José Luis Santos Lima de Oliveira da Silva, is enorm geïnvesteerd in moderne vinificatieapparatuur en techniek. In 1996 werd de eerste hypermoderne bottellijn in gebruik genomen en de Quinta da Espiga-serie en de Quinta das Setencostas konden onder eigen label op de markt worden gebracht. Tegenwoordig produceert het bedrijf naast deze wijnen ook andere merknamen en cépages. Meer dan 90% van die producten wordt geëxporteerd naar 22 landen over de hele wereld. Daarnaast houdt de familie zich intensief bezig met de teelt van appels, peren, abrikozen en pruimen.

Home > Casa Santos Lima

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp