Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Chambolle-Musigny

Chambolle-Musigny, gelegen in de Bourgogne-regio van Frankrijk, staat bekend om zijn wijnproductie. Hier worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd, voornamelijk van het Pinot Noir-druivenras.

Druivenrassen

Het meest geteelde druivenras in Chambolle-Musigny is de Pinot Noir. Deze druifsoort gedijt goed in de lokale klimatologische omstandigheden en bodemgesteldheid. Pinot Noir-druiven vertalen het unieke terroir van Chambolle-Musigny in de smaken en aroma's van de wijn.

Bodem

De bodem van Chambolle-Musigny is voornamelijk samengesteld uit kalksteen, klei en mergel. Dit draagt bij aan de complexiteit van de wijnen. De aanwezige kalksteen en klei zorgen voor goede mineralen en drainage, wat essentieel is voor wijnproductie. Chambolle-Musigny staat ook bekend om zijn diverse wijngaarden, die verschillende bodemkenmerken en microklimaten hebben, wat leidt tot gevarieerde wijnen.

De wijnen uit Chambolle-Musigny staan bekend om hun zijdezachte textuur, fruitige aroma's van kersen en aardbeien, subtiele kruidigheid en levendige zuurgraad. Deze wijnen kunnen goed worden gecombineerd met diverse gerechten of genoten worden op zichzelf.

Home > Chambolle-Musigny

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp