Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Château Chasse Spleen

Château Chasse-Spleen is een prestigieus wijnhuis gelegen in de Médoc-regio in het zuidwesten van Frankrijk. Dit historische kasteel, dat dateert uit de 18e eeuw, heeft een rijke geschiedenis en is wereldwijd bekend om zijn uitmuntende wijnen.

Het landgoed Château Chasse-Spleen strekt zich uit over ongeveer 80 hectare wijngaarden, hoofdzakelijk beplant met cabernet sauvignon, merlot en petit verdot. De unieke ligging van de wijngaarden, met bodems van grind en kiezel, draagt bij aan de karakteristieke smaken en aroma's van de wijnen die hier worden geproduceerd.

De wijnen van Château Chasse-Spleen worden gekenmerkt door hun elegantie, structuur en uitstekende rijpingspotentieel. Ze worden beschouwd als enkele van de beste in de regio Médoc en hebben een solide reputatie opgebouwd onder wijnliefhebbers en kenners over de hele wereld.

Het productieproces bij Château Chasse-Spleen is doordrenkt van traditie en vakmanschap, waarbij moderne technieken worden gecombineerd met respect voor het erfgoed van het landgoed. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks voordat ze rijpen in eikenhouten vaten in de kelders van het kasteel.

De resulterende wijnen zijn vaak krachtig en tegelijkertijd verfijnd, met een prachtige balans tussen fruitige aroma's, subtiele kruidigheid en soepele tannines. Ze zijn zeer geschikt om te rijpen, waardoor ze in de loop der jaren nog meer diepte en complexiteit ontwikkelen.

Home > Château Chasse Spleen

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp