Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Château Mouton-Rothschild 

Château Mouton Rothschild werd in 1853 gekocht door Baron Nathaniel Rothschild. Nathaniel overleed in 1870 en Château Mouton Rothschild ging naar zijn zoon en kleinzoon, Baron James en Baron Henri. Beide heren vonden de kunst van het wijn maken niet interessant. De jongste zoon van Baron Henri, Baron Philippe de Rothschild, nam in 1922 op 20-jarige leeftijd het wijnhuis over. Na zijn dood in 1988 ging Château Mouton Rothschild naar zijn dochter Barones Philippine de Rotschild. Zij is vandaag de dag nog steeds eigenares van het beroemde Château Mouton Rothschild.

Lafite-Rothschild

Château Mouton Rothschild heeft circa 74 hectare grond en verbouwt de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. Het wijnhuis ligt in de Bordeaux in Pauillac en ligt naast het andere beroemde wijnhuis; Château Lafite-Rothschild. Deze twee wijnhuizen hoorden oorspronkelijk ook bij elkaar, maar halverwege de 18e eeuw werd het een afzonderlijke eenheid.

Beluister ook onze podcast over Mouton-Rothschild 

Etiketten

Baron Philippe de Rothschild verbaasde de wereld door een kunstenaar, Jean Carlu, te vragen voor het ontwerpen van een art deco etiket voor de oogst van 1924. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt er elk jaar een nieuw etiket ontworpen. Deze etiketten zijn onder andere ontworpen door Pablo Picasso, Keith Haring en Prins Charles.

Home > Château Mouton-Rothschild

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp