Vragen? Bel: 035 888 95 95
Clarendelle Inspired by Haut-Brion
Filters tonen

Clarence Dillon Wines

Toen wijnhandelaar Clarence Dillon in 1934 voor het eerst de regio Bordeaux bezocht, werd hij bij de eerste slok verliefd op de wijn van Château Haut-Brion. In die tijd was het inmiddels legendarische wijngoed een beetje vervallen, maar Dillon herkende direct het potentieel. Daarom kocht hij een jaar later Château Haut-Brion. Stapje voor stapje stelde hij een team samen, dat ervoor zorgde dat het chateau zijn vroegere allure herwon. Maar daar bleef het niet bij. Als bedrijf met de naam Clarence Dillon Wines kocht de familie Dillon in 1983 het naburige Château La Mission Haut-Brion en in 2011 Château Quintus in Saint-Émilion - overigens ook in bezit van een grand cru-status.

Prins Robert van Luxemburg

Deze laatste aankoop was het werk van prins Robert van Luxemburg. Als kleinzoon van Clarence Dillon trad hij in 1997 in dienst bij het familiebedrijf en sinds 2002 is hij algemeen directeur. Hij is ook verantwoordelijk voor het label 'Clarendelle, Inspired by Haut-Brion': wijnen die worden gemaakt door het topteam van Château Haut-Brion, waarin de veelzijdigheid van Bordeaux tot uiting komt. Benieuwd waar de naam Clarendelle vandaan komt? Het is woordspeling! De naam is samengesteld uit de voornaam van oprichter Clarence en het woord ‘Claret’, zoals wijnen uit Bordeaux vroeger werden genoemd.

Clarendelle

Inspired by Haut-Brion

De wijnserie Clarendelle wordt gemaakt door de wijnmakers van het beroemde Chateau Haut-Brion. Dit is daadwerkelijk één van de beste wijnhuizen ter wereld. Daarmee zijn deze wijnen dus ook echt enorm hoog in de kwaliteit.

Home > Clarence Dillon Wines

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp