Vragen? Bel: 035 888 95 95
Columbia Crest Wine Spectator #1 Wine of the Year

Columbia Crest

Gesetteld naast de Columbia River in het oosten van Washington State ligt de winery van Columbia Crest. Omdat de wijnbouw in Washington state pas in 1960 echt op gang kwam is Colombia Crest ook nog een relatief jonge winery. In 1983 opgericht en van begin af aan maken ze jaar in jaar uit absolute top wijnen.

Klimaat

Het klimaat in de Columbia Valley is ideaal, in de zomer is het er erg warm en schijnt de zon zelfs 2 uur langer als in bijvoorbeeld Napa Valley. De winters kunnen erg koud zijn en dit zorgt voor ideale omstandigheden om een top kwaliteit aan wijn te kunnen produceren.

Wine Spectator

In 1997 verschijnt Columbia Crest voor het eerst in de Wine Spectator top 100 en is er sindsdien niet meer weg te denken. Absoluut hoogte punt was in 2009 toen de Columbia Crest Cabernet Sauvignon Reserve 2005 tot 'Wine of the Year' werd gekroont.

"For me, winemaking is about the experiences – the challenges that each vintage brings, the opportunity to learn the subtle nuances of each vineyard, and the constant discovery of how best to craft wines that are true to their varietal character while maintaining the uniqueness of the terroir. At Columbia Crest, we take great pride in our ability to use these experiences to craft wines that are an expression of the vintage and the region.” 
JUAN MUÑOZ-OCA, HEAD WINEMAKER

Home > Columbia Crest

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp