Vragen? Bel: 035 888 95 95
Domaine Terres de Velle
Filters tonen

Domaine Des Terres de Velle

Fabrice en Sophie Laronze zijn sinds 2009 de eigenaren van Domaine De Terres de Velle in Auxey-Duresses, een voormalige watermolen aan het riviertje de Velle. Voordat zij startten met hun eerste eigen wijnbedrijf, deden de Laronzes beiden de nodige ervaring op in de wijnwereld. Fabrice studeerde oenologie in Beaune en Montpellier en werkte bij domaine Lejeune in Pommard en later bij Alex Gambal. Sophie trad na een carriére bij négociant Albert Bichot in Beaune en een functie bij Tonnelerie de Mercurey in 2004 eveneens in dienst bij Alex Gambal.

Gebruikmaken van de zwaartekracht

Fabrice en Sophie willen bij het maken van hun wijnen zoveel mogelijk rekening houden met de natuur. Zij werken dus met natuurlijke onkruidbestrijders en bewaken de biodiversiteit in de wijngaard met zorg (lutte raisonnée). De druiven worden met de hand en op het juiste moment van rijpheid geplukt. Bij de vinificatie richten Fabrice en Sophie zich vooral op het behoud van fruit in de wijn. De wijnen worden niet gefilterd en zijn overgestoken met behulp van zwaartekracht. Tijdens rijping op vaten ligt de wijn sur lie. Bij het hele proces van wijnmaken houden de Laronzes rekening met de stand van de planeten.

De wijnen rusten vervolgens op eiken vaten. Het percentage nieuw hout verschilt per appellatie, gemiddeld 10-15%. In totaal worden er jaarlijks zo’n 25.000 flessen gebotteld op Domaine Des Terres de Velle. De verhouding witte en rode wijn is fifty/fifty.

Home > Domaine Des Terres de Velle

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp